Blog Stardust By MS

Πως να σκαλίσετε κολοκύθες για το Halloween!

Στις 31 Οκτωβρίου γιορτάζουμε το Halloween, μια ημέρα που θυμίζουν κάπως τις δικές μας απόκριες, αλλά με κάπως πιο μακάβριο χαρακτήρα ενώ οι σκαλιστές κολοκύθες, που αποτελούν σήμα κατατεθέν της συγκεκριμένης γιορτής, θα στολίσουν διάφορα σημεία του σπιτιού. Αν θέλεις κι εσύ να το ζήσεις λίγο παραπάνω, χρειάζεσαι έστω μια σκαλιστή κολοκύθα! Κάτι που θα λατρέψουνε τα παιδιά και θα περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί τους. Εμείς ακολουθήσαμε τα παρακατω βήματα και ιδού το αποτέλεσμα…

Βήμα 1ο Βρες μια κολοκύθα σε μεσαίο μέγεθος και καλοσχήματισμένη, σε πορτοκαλί χρώμα. Κολοκύθες θα βρείτε σε μανάβικα και σούπερ μάρκετ.

Βήμα 2ο Αφού βρείτε την κατάλληλη κολοκύθα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε! Ζωγραφίζουμε με ένα μολύβι μάτια, μύτη και στόμα. Αν μας είναι δύσκολο μπορούμε να εκτυπώσουμε εικόνες που θα βρούμε και να τις αντιγράψουμε πάνω στην κολοκύθα μας.

Βήμα 3ο Αν είναι η πρώτη φορά που σκαλίζετε να ξέρετε πως θέλει δύναμη και δεν μπορούνε τα παιδιά να το κάνουνε μόνα τους. Πρώτα κόβουμε το “καπέλο”, τριγύρω από το κοτσάνι δημιουργούμε ένα κύκλο και το κόβουμε. Αφού ανοίξουμε το «καπέλο» μπορούμε να δούμε πως είμαι απο μέσα η κολοκύθα μας! Επόμενο βήμα είναι να την καθαρίσουμε απο μέσα, κάτι που θέλει δύναμη και υπομονή μέχρι να γίνει όσο πιο λείο γίνεται. Μετά θα βάλουμε το χέρι μας μέσα να και θα αφαιρέσεις όση γέμιση βγαίνει.

Βήμα 4ο Αν δεν έχετε πάρει τα ειδικά εργαλεία για το σκάλισμα, θα χρειαστείτε ένα μυτερό και λεπτό μαχαίρι από την κουζίνα σας. Με αρκετή προσοχή θα ακολούθησετε το σχέδιο που έχετε κάνει με το μολύβι σας. Όταν τελειώσουνε από το κόψιμο, σπρώχνουμε τα κομμάτια από μέσα και βγαίνουν. Καθαρίζουμε καο λειαίνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ωστε να βγαίνει όμορφα το φως μέσα από την κολοκύθα μας.

Το μόνο που θα χρειαστούμε τώρα είναι ένα ρεσώ και είμαστε έτοιμοι! Τοποθετούμε το ρεσώ στο εσωτερικό και κέντρο της κολοκύθας και μπορεί πλέον να στολίσει τον χώρο μας.