Blog Stardust By MS

25η Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα αργίας που έχει διπλή σημασία για τους Έλληνες. Είναι θρησκευτική και εθνική γιορτή.

Είναι θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική, γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821.

Οι Έλληνες ήταν σκλαβωμένοι στους Τούρκους για τετρακόσια περίπου χρόνια. Την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων. Ο λαός ξεσηκώθηκε για να πολεμήσει για την ελευθερία του. Εκείνη τη μέρα στην Αγία Λαύρα συγκεντρώθηκε πλήθος στρατιωτικών δυνάμεων και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλόγησε και κήρυξε την έναρξη της επανάστασης. 

Μερικοί από τους σπουδαίους ήρωες του 1821 είναι..

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Γεώργιος Καραισκάκης 

Παπαφλέσσας

Αθανάσιος Διάκος

Μπουμπουλίνα

Μαντώ Μαυρογένους

Τι συμβολίζει η ελληνική σημαία; 

Τα χρώματα της σημαίας μας γαλάζιο και λευκό. Γαλάζιο της Ελληνικής θάλασσας και λευκό των αφρισμένων κυμάτων. Οι οριζόντιες γραμμές της σημαίας είναι 9 όσες και οι συλλαβές του συνθήματος της ελληνικής επανάστασης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ»

Και ο λευκός Σταυρός συμβολίζει την αφοσίωση των Ελλήνων στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και τη συμβολή της εκκλησίας στον σχηματισμό του σύγχρονου Ελληνικού κράτους.

Ελάτε να φτιάξουμε παρέα με τα παιδιά την ελληνική σημαία! 

Θα χρειαστείτε, μαρκαδόρους, ή κομμένα λευκά και μπλέ χαρτάκια και φυσικά κόλλα! Ένα καλαμάκι ή ξυλάκι για να γίνει το κοντάρι της σημαίας μας.

Καλή διασκέδαση!