Χωρίς κατηγορία

Φτιάχνουμε Halloween μπισκότα μαζί με τα παιδιά!

Το έθιμο του Halloween , που έχει ρίζες από την Αμερική, πλησιάζει! Τα τελευταία χρόνια το γιορτάζουμε και στην Ελλάδα, τα παιδιά μεταμφιέζονται και οι γείτονες τους προσφέρουν γλυκά και σοκολάτες. Έτσι κι εμείς περάσαμε το απόγευμά μας με τα παιδιά, καθώς προετοιμαζόμαστε με τραγανά μπισκότα σε σχήμα κολοκύθας, αράχνης και φαντασματάκια. Θέλετε να μάθετε τη συνταγη, την οποία τη βρήκαμε στο βιβλίο με συνταγές γλυκών Little Chef.

Θα χρειαστείτε …

• 150γρ. αλεύρι

• 100γρ. ζάχαρη

• 100γρ. βούτυρο

• 1 αβγό

• 1 πρέζα αλάτι

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Στην συνέχεια τα χτυπάμε μαζί με το βούτυρο και το αβγό μέχρι η ζύμη μας να είναι έτοιμη.

Έπειτα την τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και την απλώνουμε είτε με τα χέρια μας είτε με τη βοήθεια ενός πλάστη.

Η ζύμη μας είναι έτοιμη να πάρει μορφή… και αφού εμείς περιμένουμε να γιορτάσουμε το Halloween πήραμε μερικά κουπάτ σε σχήματα ανάλογα του θέματος, κολοκύθα, αραχνούλα και φαντασματάκια είναι τα σχήματα που επιλέξαμε. Έτοιμα να μπούνε στον φούρνο που έχουμε ήδη προθερμάνει στους 160 βαθμούς και τα αφηνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Mόλις είναι έτοιμα παίρνουμε χρωματιστή ζαχαρόπαστα, ζάχαρη και χρώματα ζαχαροπλαστικής γιατί ήρθε η ώρα του στολίσματος! Τα χρώματα που χρησιμοποιήσαμε ήταν μαύρο, λευκό και πορτοκαλί.

Τα μπισκότα μας είναι έτοιμα… σας αρέσουν;